Pasta z cieciorki

Pasta z cieciorki

Jedyna, która wyszła:

-dwie garstki ugotowanej cieciorki (suszonej)

-dwie łyżeczki warzyw do bruschetty

-czosnek-odrobina

-sól, pieprz, szczypta papryki

-plasterek sera

-olej słonecznikowy (oliwy zabrakło)

-woda z gotowania cieciorki-3 łyżki

Zmiksować

 

Te, których spróbuję

z cebulą:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 średnia cebula pokrojona, podsmażona uprzednio
  • 1 mała łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

z pomidorami:

* 250 g ciecierzycy suszonej, ugotowanej
* 1 słoik pomidorów w puszcze
* kilka suszonych pomidorów
* 1 papryka pieczona
* 100 – 150 ml oliwy
* 100 – 150 ml wody z gotowania
* 3 łyżeczki soli morskiej

z przecierem:

– 45 dag ugotowanej ciecierzycy (waga przed ugotowaniem – 20 dag),

– 20 dag czerwonej papryki (czyli jedna średniej wielkości),

– pół słoiczka przecieru pomidorowego,

– łyżeczka suszonej słodkiej papryki,

– ząbek czosnku,

– dwie łyżki oliwy,

– sól, pieprz.

Leave a comment

October 21, 2012 · 8:53 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s