Deser z rabarbaru

Deser z rabarbaru ze strony Przepisy Fit

Składniki:

  • 3 łodygi rabarbaru (ok. 400g)
  • 100 g jogurtu gęstego naturalnego
  • 100 g serka twarogowego 0%
  • 1 duża łyżka płatków migdałowych
  • stewia lub cukier brzozowy

Obierz rabarbar, pokrój w plastry. Włóż do garnka, zalej 2 szklankami wody i zagotuj. Gotuj 2-3 minuty następnie posłódź. Zdejmij z ognia i studź. Przestudzony kompot rabarbarowy przecedź przez sito. (Kompot do wypicia) Serek wymieszaj z jogurtem, płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złoty kolor. W szklance układaj warstwami rabarbar i serek. Posyp migdałami.

Leave a comment

Filed under dessert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s